Nieuws

Aantal nieuwsberichten: 6
Nieuwe cursusbrochure najaar N22 - 26/09/2018

In de gloednieuwe cursusbrochure van de n22 Brusselse gemeenschapscentra voor het najaar van 2018 vindt u tal van cursussen en workshops, voor volwassenen én voor kinderen.

Grasduin door het aanbod van babymassage tot improvisatietheater, bierbrouwen tot brei-café, urban sketching tot kookateliers voor kinderen, van zangles gekoppeld aan conversatietafels tot taallessen Nederlands of Arabisch. Schrijf u in voor een nieuwe uitdaging!

Repair Café in GC De Rinck - 26/09/2018

Een nieuw initiatief dat ons alvast een warm hart bezorgt en vanaf 13 september maandelijks een plek krijgt in De Rinck is het Repair-Café Anderlecht. Ontstaan als een burgerinitiatief in het participatiehuis in 2017 en wegens plaatsgebrek en onvoldoende uitbreidingsmogelijkheden bij ons komen aankloppen.  Voorlopig te vinden in de cafetaria van De Koer, elke tweede donderdag van de maand, van 18 tot 21 uur.

In het repair-café kunnen mensen uit de buurt terecht met hun defecte huishoudtoestellen, kleine elektro, kleren, computers, gsm, tablet, enz.  De herstelling gebeurt door vrijwilligers en is gratis (vrije bijdrage kan).  Breng je toestel met alle accessoires mee (afstandsbediening, oplader, kabels, batterijen..). Schrijf je ter plaatse in en wacht je beurt af. Met of zonder drankje uit onze bar.
Het hoofdidee is ‘samen herstellen’. 

Graag doen we nog een warme oproep om extra handige Harry’s en Henriëtte’s aan te trekken in om het even welke branche.  Ben je een kei in elektriciteit, naaien, informatica… ?  Hieronder kan je reageren. Een fietsenhersteller zou te gek zijn.

 

Café Changez - Debat - 26/09/2018

* Uitnodiging publiek debat *

Op vrijdag 12 oktober 2018 organiseert het gemeenschapscentrum De Rinck i.s.m. Mo+ en
Hart boven hard een Café Changez – debat in het licht van de lokale Anderlechtse
gemeenteraadsverkiezing.

Plaats van het gebeuren:
Bar van de Academie Beeldende Kunsten, Dapperheidsplein 21 (Ingang langs de parking).
Deuren open om 19u en het publiek debat start om 19.30u

Op dit debat komen volgende drie thema’s aan bod, telkens ingeleid door filmpjes van
Changez en o.l.v. een moderator:

1. Jeugd en onderwijs
2. Betaalbaar wonen
3. Mobiliteit

Het debat zal steeds tussen 2 lokale politici en een expert verlopen.

We laten jullie op 12/10 graag in debat gaan en je kan  al een inkijk krijgen  in de thema’s via
aangepaste inleidende filmpjes die je kan vinden op : www.changez.be  

Het publiek debat start om 19.30u en we sluiten af rond 22u met een muzikaal intermezzo
en een drankje aan de bar.
Het onthaal is open vanaf 19u

N22 Brusselse Gemeenschapscentra - 30/08/2018

[LANCERING] Met trots presenteren we jullie: N22 Brusselse Gemeenschapscentra

Met de nieuwe naam, een nieuw logo, een vernieuwde website en cursusbrochure zet N22 de eigenheid van de gemeenschapscentra in de kijker! 

Procedure aankondigingen activiteiten - 01/03/2018

Procedure van aankondigen eigen activiteiten in Rinck Rond

Rinck Rond is een tweemaandelijks tijdschrift. Bezorg je activiteiten aan De Rinck en de gemeente via https://agenda.brussels. Op deze manier hebben zowel De Rinck als de gemeente alle informatie.

Lukt het niet of heb je vragen hierbij, neem dan met contact op met De Rinck. Wij staan je graag met woord en daad bij voor het invoeren van je activiteiten. Tel. 02 524 32 35, vraag naar Daisy of Gertjan, derinck@vgc.be.

Wanneer vul ik de evenementen in via https://agenda.brussels? Je vult de gegevens, zowel teksten als foto’s, in op deze site zodra je activiteit gepland is én kan gecommuniceerd worden. Doe dit altijd zo vlug als je kan. Wij zorgen ervoor dat ze tijdig in Rinck Rond terechtkomen. Er zijn dus geen deadlines meer, alles kan continue worden ingebracht !

 

Een tijdelijke locatie voor onze administratie en onthaal - 23/02/2016

De verbouwing van GC De Rinck zijn van start.

Gedurende de werken zal het Centrum een andere locatie hebben.

waar het onthaal en de administratie zal zijn? Wees gerust, we gaan niet ver. We bevinden ons op het Dapperheidsplein 26 (net aan de overkant van het plein). Kom ons zeker een bezoekje brengen.

Waar zullen de activiteiten doorgaan vanaf de afbraak? In de Academie, maar kom gerust naar ons secretariaat en wij begeleiden u.

Hou onze website in de gaten.