Nieuwjaarsfeest

18.1.2020

Nieuwjaarsfeest

De Cultuurdienst Anderlecht, Jeugddienst Anderlecht, Bibliotheek Anderlecht, De Rinck en Prendergast Norma nodigen jullie van harte uit op dit bijzonder nieuwjaarsfeest. Want samen hebben we heel wat te vieren!

De afgelopen maanden interviewde artieste Norma Prendergast met het project #antenna meer dan honderd inwoners over cultuur, hun dromen, hun leven. Dit kaderde in het nieuwe Cultuurbeleidsplan 2020-2025. De resultaten van deze bevraging werden verwerkt in en een die op 18 januari in première gaan in De Rinck. Maar daar blijft het niet bij. Tientallen Anderlechtse muzikanten, acteurs, schrijvers, dansers en performers brengen voor de gelegenheid ook werk rond het thema .

Het feest start om 14u00 met een heerlijk klassiek concert door het Strijkorkest van het Koninklijk Conservatorium Brussel dat Anderlecht reeds voor de derde keer op een trakteert! Aansluitend is er een nieuwjaarsreceptie en klinken we samen op het nieuwe jaar. Daarna kan je de hele namiddag en avond aan het werk zien en zijn er doorlopend .

Je kan er uiteraard ook de plannen van het Cultuurbeleidsplan ontdekken en jouw eigen creatieve ideeën voor Anderlecht delen aan het cultuurloket en de ideeënmuur!

Het wordt een dag vol ontmoetingen, verrassingen, kleine en grote dromen, Anderlechts talent, lekker eten en drinken en... een dag met veel ruimte voor verbinding.!


Het programma in detail vind je hieronder en wordt aangevuld:

Doorlopend - kinderateliers (dromenvangers), voorleesverhaaltjes, cultuurloket

13:30 Welkom

14:00 Strijkorkest Koninklijk Conservatorium Brussel o.l.v. Koenraad Hofman i.s.m. Muziekacademie Anderlecht

15:00 Receptie + performance slagwerkklas Erik Taelemans

16:00 - 21:00 Concerten, performances, theater, voorleessessies, ... met o.a. Astrid Haerens, Vi Vanellus, Micha Joseah Barratt-Due Goldberg, canteria koor, AnderBrass, Prendergast Norma & friends, kindertheater Laye en Nabil, de schrijvers- en woordkun

Algemene informatie

Thema: 
Ontmoeting
In het kader van: 
Nieuwjaarsfeest
Wanneer: 

18.1.2020
van 13:30 tot 21:00

Waar: 

Gemeenschapscentrum De Rinck vzw
Dapperheidsplein 7
1070 Anderlecht

Extra info: 
Prijs: 

Gratis

Nieuwjaarsfeest

Prijs

Gratis

Reservatie

Gc De Rinck
tel 02 524 32 35
derinck@vgc.be

Waar

Gemeenschapscentrum De Rinck vzw
Dapperheidsplein 7
1070 Anderlecht

Bereikbaarheid

metrolijn 5, tram 31 en 81, bus 46, 49, en nachtbus N13; halte Sint-Guido