© Auti-café Anderlecht

Auti-Café Anderlecht

Wat is een Auti-café?

In een Auti-café komen mensen met autisme samen om met anderen helemaal zichzelf te zijn. Ze moeten zich er niet aanpassen aan de omgeving, en ze worden niet beoordeeld op hun gedrag of hun behoeftes.

Wat gebeurt er op een Auti-café?

Het functioneert zoals elk ander café: je komt en gaat wanneer je wil. Er is een bar waar je iets te drinken kunt bestellen (of nemen), en er staan tafeltjes en stoelen waar je alleen of in groep plaats kan nemen.

Je kan er ervaringen uitwisselen met anderen, praten over je persoonlijke interesses, of gewoon stilletjes volgen. Er wordt niets van je verwacht, we vinden het fijn dat je er bent. Wil je eventjes alleen zijn? Het café bestaat uit verschillende ruimtes, en er een ruime bovenverdieping waar je even helemaal alleen kan zijn.

De eerste keer zullen we waarschijnlijk willen praten over hoe we naar het café gekomen zijn. Met welke verwachtingen ben je gekomen? Op welke manier heb je je voorbereid? Waar zag je tegenop? Op welke manier ga je anders naar sociale initiatieven?

Het is de bedoeling om voor elke bijeenkomst een thema te kiezen, dat we samen zullen bepalen.

Voor wie wil, zullen er gezelschaps- en bordspelen zijn (go, schaken,…).

Voor wie?

Voor (jong)volwassenen met autisme of een vermoeden van autisme. Als je het moeilijk hebt om alleen te komen, mag je uiteraard iemand meenemen.

Het zou fijn zijn als je iets laat weten als je wil komen op het adres auticafe.anderlecht@gmail.com. Als je wil, mag je er ook kort iets vertellen over jezelf (vb. gevoeligheden, interesses).

Waar?

In het café van gemeenschapscentrum De Rinck (Dapperheidsplein 7, Anderlecht). Het is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (halte Sint-Guido)

Het café is het witte gebouw, de ingang is langs de mooie voordeur. Er  zal een affiche hangen met opschrift “Pas(s)groep”

Bij binnenkomst staan rechts de tafeltjes, links is de bar. Recht voor je is de trap naar de rustige bovenverdieping en de toiletten (er is een toilet voor rolstoelgebruikers op de koer).

Wanneer?

Elke eerste zaterdag van de maand, tussen 20.00 en 23.00.

Info en contact

We zijn vlot bereikbaar per mail: auticafe.anderlecht@gmail.com.

Het Auti-café is een Pas(s)groep. Voor informatie over Pas(s)groepen en activiteiten in andere gemeenten, kan je terecht op passgroepen.be