Informatie cursussen

Foto

..En wat hebben we geleerd ?

Het wordt een belangrijk werkjaar voor De Rinck.  Het is bijna letterlijk een overgangsjaar, van ons tijdelijke adres naar het splinternieuwe gebouw aan de overkant van het Dapperheidsplein.  Maar het is niet zomaar terug thuiskomen.  Bij een ‘Nieuwe Rinck’ hoort een ‘Nieuwe programmatie’.  Anno 2019-2020.  En daar willen we dit jaar de tijd voor nemen.

Dat heeft zo zijn gevolgen voor het huidige cursusaanbod, tijdelijk dus nog in de Academie.  We beslisten om alleen die cursussen verder te zetten, die zelfstandig kunnen gedragen worden door de leraars of organisaties die hen ondersteunen.  Dat wil zeggen dat de geïnteresseerden hen kunnen contacteren voor de info, voor de inschrijving, enz.  Hierbij de lijst met cursussen en contactgegevens.

Cursusprogramma

Een nieuw initiatief dat ons alvast een warm hart bezorgt en vanaf 13 september maandelijks een plek krijgt in De Rinck is het Repair-Café Anderlecht. Ontstaan als een burgerinitiatief in het participatiehuis in 2017 en wegens plaatsgebrek en onvoldoende uitbreidingsmogelijkheden bij ons komen aankloppen.  Voorlopig te vinden in de cafetaria van De Koer, elke tweede donderdag van de maand, van 18 tot 21 uur.

In het repair-café kunnen mensen uit de buurt terecht met hun defecte huishoudtoestellen, kleine elektro, kleren, computers, gsm, tablet, enz.  De herstelling gebeurt door vrijwilligers en is gratis (vrije bijdrage kan).  Breng je toestel met alle accessoires mee (afstandsbediening, oplader, kabels, batterijen..). Schrijf je ter plaatse in en wacht je beurt af. Met of zonder drankje uit onze bar.
Het hoofdidee is ‘samen herstellen’.  Graag doen we nog een warme oproep om extra handige Harry’s en Henriëtte’s aan te trekken in om het even welke branche.  Ben je een kei in elektriciteit, naaien, informatica… ?  Hieronder kan je reageren. Een fietsenhersteller zou te gek zijn.

Meer info :
info@rcanderlecht.be
https://www.facebook.com/RCAnderlecht/
http://www.repairtogether.be/repair-cafe/repair-cafe-anderlecht

Fotogalerij: 
affiche