"Licht" in Anderlecht

Publicatiedatum: 
Dinsdag, 10 november 2020 - 05:53

Gemeenschapscentrum De Rinck wil “Licht“ in Anderlecht brengen tijdens de eindejaarsperiode die ons thuis houdt omwille van Covid-19.

Muurtekening Queen Nikkolah

Gemeenschapscentrum De Rinck wil “Licht“ in Anderlecht brengen tijdens de eindejaarsperiode die ons thuishoudt omwille van Covid-19. We hebben kunstenaars, artiesten en/of organisaties uit Anderlecht opgeroepen om een voorstel tot project in te dienen dat ons met warmte kan verbinden. 

Dit zijn de zes projecten die wij hebben gekozen:

Muurtekening van Queen Nikkolah

Een muurtekening van Queen Nikkolah. Queen Nikkolah is een artistiek project van Laura Nsengiyumva, een Brusselse kunstenares die zich het klassieke verhaal van Sinterklaas toe-eigent en er de elementen van ras en gender uitdaagt. Laura en Zinnema wilden Queen Nikkolah ook in deze Covid-19 periode visibiliteit geven en kwamen op het idee een muurtekening te maken van Queen Nikkolah. Je kan deze bewonderen aan de Abattoir in Anderlecht! Queen Nikkolah heeft ook een passage gemaakt op KETMET van Cultureghem om daar de -12 jarigen te begroeten. Onderaan dit bericht vind je een kaart waarop de plaats van de muurtekening omcirkeld is.

Interactieve online ontdekkingstocht

Een interactieve online ontdekkingstocht, dat is het project van Peter Germis van Brussels Mindfulness. Hij wil met dit project een einde maken aan het sociaal isolement en licht brengen in deze donkere tijden. Het project verloopt volledig online.

Op de achterkant van de nacht

'Op de achterkant van de nacht' is een project door Maxime Coton van BRUITS vzw. Hij gaat originele tweetalige postergedichten verspreiden in Anderlecht. Door middel van deze poëzie wil hij mensen laten dromen en ervoor zorgen dat ze zich minder alleen voelen.

Schattenjacht langs de etalages van Anderlecht

'Schattenjacht langs de etalages van Anderlecht' is een decoratieproject voor vitrines die de wijk en de winkels zullen opvrolijken en tot leven zullen brengen. De vitrines zullen gedecoreerd worden met dieren waarnaar dan gezocht kan worden. Bij deze speurtocht hoort een boekje met aanwijzingen en het doel is om animatie te creëren en mensen op een speelse en veilige manier samen te brengen rond een project.

Bedankingsfilmpje voor de zorgende mensen tijdens corona

Een bedankingsfilmpje voor de zorgende mensen tijdens corona. Luc Mishalle van vzw Brasse maakt een leuke video met saxofonisten en zal hier dankbetuigingen in zetten. Deze video zal dan verspreid worden onder verschillende organisaties, waar de mensen met een zorgende functie zijn blijven doorwerken in deze moeilijke periode.

Human-Connecting-Car

'Human-Connecting-Car' is een project van Mien Heyvaert en Dries De Maeyer. Zij gaan aan de hand van stickers, boodschappen op de stoep en al rondrijdend in hun Human-Connecting-Car mensen oproepen om foto's/liedjes/tekstjes te delen waar ze geluk uit halen. Hiermee zullen ze dan een muzikale performance creëren die ze, wanneer de maatregelen dit terug toelaten, op straat zullen opvoeren.

Hou onze website of Facebookpagina in de gaten voor meer informatie rond deze leuke projecten!

 

 

Fotogalerij: 
Kaart muurtekening