Veelgestelde vragen - ALGEMEEN

Nee. Wij organiseren geen taallessen Nederlands, of Nederlandstalige ateliers voor niet-Nederlandstalige kinderen die niet naar het Nederlandstalig onderwijs gaan. Alle activiteiten voor kinderen gaan door in het Nederlands. Kinderen moeten Nederlands begrijpen en spreken om mee kunnen doen, dat is in het belang van de kinderen en de begeleiding.

Ja, wij zamelen graag materiaal in:

  • Sportkledij: je kan tijdens de openingsuren sportkledij of sportschoenen doneren voor Sportswitch, de tweedehands- en weggeefwinkel met sportkleren, voor iedereen uit Brussel.
  • Kinderkledij: tijdens bepaalde periodes in het jaar zamelen we kinderkledij in, hou hiervoor onze website of Facebookpagina in de gaten.
  • Luiers: in onze inkomhal vind je een verzameldoos voor ongebruikte luiers van de Pamperbank, hiervoor werken we samen met Huis van het Kind Anderlecht
  • Kapotte paraplu's: Marypup, een initiatief van een Anderlechtenaar, tovert je kapotte paraplu's om tot trendy regenkledij. 
  • Knutselmateriaal: je kan altijd recupmaterialen doneren om te knutselen. Denk aan bokalen, grote conservenblikken, tijdschriften en kranten … mail naar derinck@vgc.be als je twijfelt of jouw materiaal bruikbaar is.

Uiteraard. In onze pauzeruimte kunnen mama’s in alle rust borstvoeding geven. In de toiletten van het café en op het gelijkvloers is een luiertafel aanwezig. Wil je een papje of een flesje opwarmen? Vraag dit even aan onze onthaalmedewerker.

Met uitzondering van assistentiehonden, zijn dieren niet toegelaten in het gebouw.

Wij houden alle gevonden voorwerpen zonder houdbaarheidsdatum maximaal één maand bij. Ben je iets kwijt? Neem contact op met ons. Je kan je verloren voorwerp ophalen tijdens de openingsuren van het onthaal.
Opgelet: het gemeenschapscentrum is niet verantwoordelijk voor diefstal door derden, verlies binnen het gebouw of beschadiging van persoonlijk materiaal.