Nee, je zet je kind af aan het lokaal, maar je blijft niet aanwezig tijdens de activiteit. Zo vermijden we dat het kind en/of de lesgever (onbewuste) druk voelt om te presteren. Niet alle ouders kunnen aanwezig zijn en het is belangrijk dat alle kinderen die deelnemen aan een atelier zich gelijk voelen. We rekenen hiervoor op begrip van de ouders. Aan het einde van een cursusreeks worden ouders wel vaak uitgenodigd voor een toonmoment.
Op woensdagnamiddag is het café open van 12u tot 17u. Iedereen is er welkom, ook wanneer je niets drinkt. Er zijn spelletjes en boekjes aanwezig. Op andere dagen kan je plaatsnemen op de poefjes aan het onthaal.
We verdelen de kinderen in groepen op basis van leeftijd. Als kinderen dezelfde leeftijd hebben, zitten ze zeker in dezelfde groep.
Je kind draagt het best speelkleding die gemakkelijk zit en die vuil mag worden. Specifieke informatie krijg je per cursus.
Je kind brengt best een drinkfles mee. Voor activiteiten die langer dan 1 uur duren brengt je kind best ook een gezond tussendoortje mee.
Als je kind specifieke materialen moet meebrengen, laten we je dat minstens een week op voorhand weten.
De meeste cursussen starten begin oktober en eindigen eind mei. De exacte start- en einddatum staan op onze website. We geven de data ook nog eens mee bij je inschrijving. Tijdens vakantieperiodes en op officiële feestdagen zijn er geen cursussen.
Nee, er is geen opvang. Haal je kind stipt op na afloop van de cursus.
Onthaalmedewerkers zijn geen kindbegeleiders, zij zijn niet verantwoordelijk voor je kind indien je niet op tijd aanwezig bent.
Heel wat diensten, organisaties of gemeenten helpen financieel bij speelweken. Hier vind je een overzicht van de compensaties.
Ja. Heeft je kind nood aan extra begeleiding of aangepaste infrastructuur? Contacteer ons dan minimum 4 weken voor de start van de cursus, dan bekijken we samen wat er mogelijk is.
Via de websites www.jonginbrussel.be, www.n22.be, www.sportinbrussel.be en www.vgcspeelpleinen.be vind je Nederlandstalige jeugdactiviteiten in Brussel. Heb je zelf een idee om een cursus aan te bieden? Neem contact op met ons.
Schrijf je kind toch in, dan komt het automatisch op de wachtlijst. Dit is gratis en zonder verplichtingen. Wanneer er een plaats vrijkomt, contacteren we je. Wil je kind nog steeds meedoen, dan kan je betalen en is je kind effectief ingeschreven.
Of zoek een andere cursus op de activiteitenpagina van jonginbrussel.be.
Ja. Kinderen die deelnemen aan een cursus moeten zindelijk zijn. Ervaart je kind hier moeilijkheden mee? Neem contact op met derinck@vgc.be.
Ja, kinderen moeten Nederlands spreken en begrijpen.
De inschrijvingen starten voor iedereen op hetzelfde moment.
1/4de van de plaatsen reserveren we voor kinderen uit gezinnen met beperkte financiële middelen, via de Paspartoe tegen kansentarief.
Er zijn twee tarieven in ons gemeenschapscentrum: het standaardtarief en het reductietarief met de Paspartoe tegen kansentarief. Verder zijn er geen kortingstarieven.
Je krijgt van het gemeenschapscentrum deze documenten voor een (gedeeltelijke) terugbetaling :
- Fiscaal attest: als je je kind inschreef, krijg je het volgende kalenderjaar automatisch een fiscaal attest in je mailbox. Heb je geen mailadres? Dan wordt het fiscaal attest verzonden naar je postadres.
- Ziekenfonds: je ziekenfonds (mutualiteit) zorgt vaak voor een (gedeeltelijke) terugbetaling van kampen, speelpleinwerking en meerdaagse (sport)activiteiten. Download je attest via tickets.vgc.be in jouw ouderzone.
Heel wat diensten, organisaties of gemeenten helpen financieel bij speelweken. Hier vind je een overzicht van de compensaties.
Wij nemen meteen contact op met de ouder(s) en vragen om zelf naar een dokter te gaan als dat kan. In bepaalde gevallen komt de verzekering van de Vlaamse Gemeenschapscommissie tussen in de medische kosten. Je krijgt van ons een papier mee voor de verzekering dat de dokter moet invullen.
Meld het meteen aan een van onze collega’s. Pesten wordt niet getolereerd. We luisteren naar jullie verhaal, laten jullie kind aan het woord en bekijken samen hoe we de situatie kunnen aanpakken.
Zonder schriftelijke toelating mogen de kinderen niet alleen naar huis. Je kan dit aanduiden op de medische fiche tickets.vgc.be onder ‘vragenlijsten’ > ‘naam kind’.
Nee. Alle communicatie, zoals fiscaal attest en facturen, is persoonlijk en gekoppeld aan de account die je aanmaakt bij de registratie. Als je andere kinderen inschrijft onder jouw account zal je dus een foutief fiscaal attest of een foutieve factuur krijgen. De factuur blijft ook gekoppeld aan jouw account en jij bent verantwoordelijk voor de betaling.
We controleren altijd de medische fiches zodat we op de hoogte zijn van de allergieën en intoleranties. Het is dus belangrijk om de vragenlijst goed in te vullen op tickets.vgc.be: onder ‘vragenlijsten’ > naam kind.
ANNULEREN VAN EEN CURSUS
Wanneer je kind voor een langere periode ziek is, kan je de cursus annuleren. Bezorg binnen de 5 werkdagen na de start van de ziekte of het ongeval een gedateerd medisch attest aan het gemeenschapscentrum via derinck@vgc.be. Geef ook je rekeningnummer door. Zo betalen we je het inschrijfgeld van het aantal resterende dagen snel terug.
Annuleer je 30 kalenderdagen voor de start van de cursus? Dan krijg je het volledige inschrijvingsgeld terug. Stuur hiervoor een mail naar derinck@vgc.be en vermeld je naam, je rekeningnummer en de datum van de cursus.
Annuleer je minder dan 30 kalenderdagen voor de start van de cursus? Dan krijg je geen geld terug.
Ja. Bij minder dan 6 inschrijvingen kunnen we beslissen om de cursus te annuleren. Ook in gevallen van overmacht kan dit gebeuren. Het inschrijvingsgeld wordt in deze gevallen steeds volledig terugbetaald.