Veelgestelde vragen - CURSUSSEN VOOR VOLWASSENEN

Voor sportieve cursussen draag je best sportkleding waarin je makkelijk kan bewegen en sportschoenen. Voor creatieve cursussen en kookcursussen draag je best kledij die vuil mag worden. Specifieke informatie krijg je per cursus per e-mail een week op voorhand.

Voor sportieve cursussen breng je best een drinkfles mee. Als je specifieke materialen moet meebrengen, sturen we je dit via e-mail een week op voorhand.

De meeste cursussen starten begin oktober en eindigen eind mei. De exacte start- en einddatum krijg je bij de inschrijving. Tijdens vakantieperiodes en op officiële feestdagen zijn er geen activiteiten.

Er zijn twee tarieven in ons gemeenschapscentrum: het standaardtarief en het reductietarief met de Paspartoe tegen kansentarief. Verder zijn er geen kortingstarieven. (als er andere kortingen gelden in het GC: voeg ze hier toe).

Voor sportactiviteiten zijn er tussenkomsten van het ziekenfonds (de mutualiteit) of gemeente mogelijk, sommige activiteiten zijn fiscaal aftrekbaar: je vindt hier meer info.

Ja. Heb je extra begeleiding of aangepaste infrastructuur nodig? Contacteer ons dan minimum 4 weken voor de start van de cursus, dan bekijken we samen wat er mogelijk is.

Via de websites www.n22.be en www.sportinbrussel.be vind je een groot deel van de Nederlandstalige activiteiten in Brussel.

Schrijf je in op de wachtlijst. Dat is gratis en zonder verplichtingen. Wanneer er een plaats vrijkomt word je gecontacteerd in volgorde van inschrijving op die wachtlijst. Wil je nog steeds meedoen, dan kan je betalen en je effectief inschrijven.

In sommige cursussen wel, andere niet. Via de taaliconen zie je welk niveau Nederlands je moet hebben.

De startdatum voor de inschrijvingen is voor iedereen hetzelfde. 1/4de van de plaatsen wordt gereserveerd voor Brusselaars met een Paspartoe tegen kansentarief.

Het onthaal van het centrum kan een verzekeringspapier opstellen. Vraag het aan je lesgever. Dat papier kan de dokter verder invullen. In bepaalde gevallen komt de verzekering van de Vlaamse Gemeenschapscommissie tussen in de medische kosten.

ANNULEREN VAN EEN CURSUS

Als je voor een langere periode ziek bent, kan je annuleren. Bezorg binnen de 5 werkdagen na de start van de ziekte of het ongeval een gedateerd medisch attest aan het gemeenschapscentrum via derinck@vgc.be. Geef ook je rekeningnummer door. Zo betalen we je het inschrijfgeld van het aantal resterende dagen snel terug.

Annuleer je 30 kalenderdagen voor de start van de cursus? Dan krijg je het volledige inschrijvingsgeld terug.  Stuur hiervoor een mail naar derink@vgc.be en vermeld je naam, je rekeningnummer en de datum van de cursus.

Annuleer je minder dan 30 kalenderdagen voor de start van de cursus? Dan krijg je geen geld terug.

Ja. Bij minder dan 6 inschrijvingen kunnen we beslissen om de cursus te annuleren. Ook in gevallen van overmacht kan dit gebeuren. Het inschrijvingsgeld wordt in deze gevallen steeds volledig terugbetaald.