Culture Resto

Welk gerecht betekent veel voor jou? Welke verhalen kan je vertellen over een bepaald kruid, een vergeten of ongekende groente, een bijzondere manier van bewaren of bereiden? 

Eten gaat over zorg. Voor elkaar, ons lichaam en onze omgeving. En over geschiedenis, want gerechten worden van mens tot mens, generatie op generatie, doorgegeven. Maar bovenal: eten gaat over gevoel. Een smaak roept herinneringen op. Samen een maaltijd delen is een moment van samenzijn en verbinding.

Culture Resto verbindt mensen en gemeenschappen met elkaar op een warme en laagdrempelige manier. We doen dit door samen te koken en eten, nieuwe gerechten aan elkaar te leren, en met elkaar te babbelen. Maar ook door podcasts te maken over persoonlijke verhalen en workshops te organiseren. Hiermee nodigen we elkaar, en jou, uit in onze belevingswerelden.

Je bent daarom heel welkom in ons buurt restaurant én in onze keuken. Elke woensdag koken we een lunch, die we aanbieden volgens een betaal-wat-je-kan principe vanaf 6 euro.  

Heb je zin om lekker te komen eten? Kom dan zeker langs op woensdag (niet tijdens schoolvakanties NL)  tussen 12u30 en 14u in De kleine Rinck.

Wil je mee koken, of een workshop geven? Stuur dan een mailtje naar dekleinerinck@vgc.be - of bel Lau: 0490 678161 (maandag t/m woensdag).

Culture Resto is een project van vzw Mix-UP en De Rinck.